logoFilosofischGesprek-geell.png

Wie is Marjon?

Vragen over de mensen en de wereld hebben mij al geïntrigeerd vanaf mijn geboorte in 1960. Met mijn studiekeuze voor de Sociale Academie was ik er van overtuigd dat ik zou leren hoe ik mensen zou kunnen veranderen. Maar na vier jaar wist ik dat niet de mensen moesten veranderen, maar ik zelf. Bij een studie wijsbegeerte leerde ik de juiste vragen te stellen; te leren luisteren naar de essentie van een verhaal. Dat ‘de waarheid’ niet bestaat, maar dat wij allemaal een beetje gelijk hebben. Ik sloot de studie af met meer vragen dan antwoorden…

Bij de ING deed ik ervaring op als bedrijfsmaatschappelijk werker. Dit doe ik inmiddels al vijftien jaar met veel plezier. Buiten een karrenvracht ervaring doorliep ik bij de ING veel aanvullende trainingen, waardoor ik  me verschillende theorieën en technieken heb eigen gemaakt.
De filosofische invalshoek van mijn werk kun je terugvinden in mijn werkhouding. De mens wil gehoord worden. Dat is het allerbelangrijkste. Ik stel vervolgens de juiste vragen waarmee ik mijn cliënten verder kan helpen. Oprecht, zonder vooroordelen.

linkedin_16.png Marjon van Aalst op LinkedIn